Η αποστολή Juno στον πλανήτη Δία

Το 2016 αναμφισβήτητα είναι η χρονιά της Φυσικής. Μετά την ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων, μία ακόμη επιτυχία ήρθε για τον κόσμο της Φυσικής. Η αποστολή Juno της NASA κατάφερε να φθάσει στον προορισμό της μετά από ένα ταξίδι πέντε χρόνων. Έτσι από 4 Ιουλίου το διαστημόπλοιο Juno είναι σε τροχιά γύρω από τον Δία, προκειμένου να μελετήσει το μαγνητικό και βαρυτικό του πέδιο, την ατμόσφαιρά του (μία καταιγίδα μπορεί να διαρκέσει και αιώνες ακόμα) και το κυριότερο τις συνθήκες δημιουργίας του πλανήτη γίγαντα.

Juno 1

Ο Δίας είναι ο πέμπτος στη σειρά από τον Ήλιο πλανήτης, ο μεγαλύτερος του ηλιακού συστήματος. Στην εικόνα φαίνεται το διαστημόπλοιο Juno μπροστά από τον πλανήτη Δία.

Το ενδιαφέρον μας πρέπει να στραφεί και στο διαστημόπλοιο αυτό καθέ αυτό αφού η κίνηση και γενικότερα η λειτουργία του γίνεται με την χρήση αποκλειστικά ηλιακής ενέργειας.

 

Παρακάτω υπάρχει ένα βίντεο της Europlanet, με τίτλο: «Jupiter and its Icy Moons», το οποίο συνοψίζει το θέμα της αποστολής καθώς και της μελλοντικές αποστολές που στόχο έχουν τρία από τα φεγγάρια, δορυφόρους πιο σωστά, του Δία (Ευρώπη, Γανυμίδη και Καλλιστώ).

 

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s